Din väg till jobb eller högskola!
Efter avslutade studier kommer du att ha goda möjligheter att fortsätta arbeta eller utvecklas inom det som passar dig bäst.
Flygmekaniker – Efter godkänd utbildning på det treåriga gymnasieprogrammet kan du arbeta som flygmekaniker. Som elev i flygteknik får du en mycket bra plattform för din fortsatta karriär, vare sig du siktar på att börja jobba som flygmekaniker direkt efter utbildningen eller fortsätta med vidareutbildning och studier. Fortsättning till flygtekniker – Många väljer att fortsätta utbilda sig till flygtekniker. Vi erbjuder dig även att genomgå Basic Examination. Det består av ett antal teoretiska prov som behövs om du väljer att studera vidare till certifierad flygtekniker. Högskolestudier – Vägarna är öppna också för dig som vill fortsätta studera på högskolenivå. Har du en yrkesexamen från oss med godkända betyg samt valt läsa Sv/Sva3 så har du grundläggande behörighet till högskoleutbildning. Vi visar hur du skaffar högskolebehörighet inom programmet!
Världens möjligheter för dig!
Efter godkänd gymnasieutbildning kan du välja olika vägar;
Försvar
Du kan välja att jobba som flygmekaniker inom det militära flyget. Då får du även gå en militär utbildning i Försvarsmaktens regi. Behovet av personal med flygteknisk utbildning är stort. Enbart i Ronneby räknar man med att behöva anställa 15-20 nya flygmekaniker eller flygtekniker om året, under de kommande åren. Det är också möjligt att gå vidare och fortbilda sig till flygtekniker och en karriär inom det militära eller civila flyget, om man senare vill göra det.
Civilflyg
Du kan även direkt efter gymnasiet, eller senare, satsa på att bli civil flygmekaniker eller att vidareutbilda dig till civil flygtekniker. För flygtekniker går du ytterligare två år på Yrkeshögskolan på Flygteknikcenter i Ljungbyhed. Arbetsmarknad och anställningsvillkor för flygtekniker är mycket goda i hela västvärlden.
Industri
Du kan välja ett jobb som tekniker eller annat jobb där det ställs krav på teknisk noggrannhet i utbildningen inom till exempel industrin. Utbildade flygmekaniker är eftertraktade inom många olika områden. Möjligheterna att få jobb på hemmaplan är goda.